Näy pimeässä – Olisiko heijastin estänyt Laurin onnettomuuden?

Näy pimeässä – Olisiko heijastin estänyt Laurin onnettomuuden?
18 marraskuun, 2016 Sari Louekari

Haluamme jakaa teille tämän tarinan, sillä vastaava voi sattua kenelle tahansa. Lauri kertoo eräästä lokakuisesta aamusta, joka opetti meille paljon:

”Tein tapani mukaan aamun pimeässä lähtöä pyöräillen töihin, sillä kuljen lyhyen työmatkani J-P Mainoksen toimistolle reippaasti fillarilla. Puin päälleni tavalliseen tapaan mustat kuorivaatteet, jotka pitävät vettä ja tuulta.

Puolivälissä työmatkaani pysähdyin ennen liikenneympyrä odottamaan sopivaa rakoa päästäkseni turvallisesti tien yli. Kun oikea hetki koitti, lähdin vierelläni olevan jalankulkijan kanssa samaan aikaan ylittämään katua. Melkein samalla hetkellä tajusin, että nopeasti lähestyvä auto ajaa päälleni ja etten pysty välttämään törmäystä. Herätessäni maasta ensireaktioni oli helpotus, että olen elossa. Hienoa, olin selvinnyt törmäyksestä.

Apua oli oikeaoppisesti hälytetty paikalle. Ambulanssin saavuttua ensihoitajat auttoivat minut ambulanssiin ja minut vietiin lisätutkimuksia varten sairaalaan. Matkalla sairaalaan soitin J-P:lle ambulanssista, että myöhästyn vähän töistä. Ambulanssimiehet sanoivat välittömästi, ettei töihin ole mitään asiaa. Siinä hetkessä en ollut tajunnut lainkaan, mitä olin juuri kokenut. Auto ajoi suoraan minua päin.

Silminnäkijän lausunnon mukaan auto ajoi noin 40-50 km/h nopeudella suoraan liikenneympyrän läpi päälleni. Minulla ei ollut törmäyshetkellä pyöräilykypärää eikä heijastimia. Autoa kuljettanut mies kävi heti onnettomuuden jälkeen pahoittelemassa tapahtunutta ja sanoi, ettei hän nähnyt minua lainkaan. Sain onnettomuuden seurauksena vakavan aivotärähdyksen ja useita ruhjeita, mutta yksikään luu ei onneksi murtunut. Onni oli mukanani ja kuin ihmeen kaupalla selvisin törmäyksestä vain ruhjeilla.

Omasta kokemuksestani johtuen kiinnitän nykyään useammin autoillessani huomiota aamu- ja iltaliikenteen hämärässä ilman heijastinta liikkuviin ihmisiin. Eritoten lasten olisi syytä näkyä liikenteessä. En haluaisi kenenkään joutuvan kokemaan samanlaista tilannetta, johon itse jouduin.

Turvallista talvea toivottaen,

Lauri”

 

Laurin tarinalla oli tällä kertaa onnellinen loppu – onneksi! Me kiinnitämme entistä enemmän huomiota turvallisuustekijöihin liikenteessä. Sinäkin voit ennaltaehkäistä onnettomuuksia jakamalla ja käyttämällä heijastimia ja erilaisia turvallisuustuotteita. Mietitään yhdessä yrityksellesi sopivat tuotteet, joilla sinä, työntekijäsi ja asiakkaasi liikutte näkyvämmin pimeinä vuodenaikoina.

Kysy meiltä lisää info@jp-mainos.fi